Media

De sista samerna: en fransk dokumentär


Den 15 februari är det premiär för den franska dokumentären jag medverkar i. Jag fick en smygtitt när José och Emmanuelle var här, det finns så härliga bilder och Emmas röda tråd är spunnen av det ömtåligaste silke, och med den vackraste lystern. Det är viktigt inte bara för oss skogssamer, utan för hela vår kultur att berätta vår historia. Min och Peters idoga resa som fredliga krigare. För vår schamanistiska tradition. Vårt ursprung och vår kultur. Det är värt att se. Tack Emmanuelle Eyles för att du hörde av dig.


Om "Laponie. Les derniers chamanes"


I en tid av stora förändringar, från en region som ligger 200 km norr om polcirkeln, levererar två samiska shamaner sina heliga nycklar för att återknyta kontakten med jorden och det osynliga. Samerna har varit närvarande i 9 000 år och är det sista urbefolkningen i Europa. Deras antal fortsätter att minska, det finns bara 17 000 i norra Sverige, och deras shamaner, förföljda i fyra århundraden av svenska kolonister, gömmer sig än idag.


Endast 50 samiska förfäders trummor finns över hela världen i västerländska samlingar, alla andra har bränts. I den här filmen övervinner shamanerna Peter och Lena urgamla rädslor för att modigt föra fram sina läror i ljuset.


En dykning in i deras världar, deras användningsområden och hemligheter som nu akut behöver delas.


En original skapelse att upptäcka från den 15 februari på INREES TV.

Vi erbjuder flera resor till samernas land.


Vill du följa med?


Läs om våra retreats.


Vi är alla en del av moder jords alla energier och världen söker balans. När vi är balanserade finner vi en harmoni inom oss vilket tar oss dit vi är meningen att gå. 

För djur


Målet med samtalet är att djur och människa ska få ett bra samarbete och förståelse för varandra. Jag erbjuder även healing och kraniosakral terapi för djur. 


Läs mer om för djur

Vägledning


Vi alla behöver vägledning någon gång i livet. Jag erbjuder medial sittning, lösningsfokuserad vägledning, kognitiv beteendeterapi och gruppseans.


Läs mer om vägledning

Behandling


Gå på djupet med kraniosakral terapi, neuroenergetisk psykologi, psykologisk akupressur och regressionsbehandling. Kontakta mig eller läs mer för hjälp.


Läs mer om olika behandlingar